Kosten en budget

Uitvaartverzekering

De keuze voor een uitvaartondernemer is altijd aan u. Ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft, kunt u altijd zelf kiezen welke uitvaartondernemer u wenst.

Er zijn globaal twee soorten uitvaartverzekeringen. Een natura-polis en een kapitaalverzekering. Bij een natura-polis worden een aantal diensten en producten verzekerd. Het idee erachter is dat de uitvaart door dezelfde maatschappij verzorgd wordt als waar de verzekering is afgesloten. Bij een kapitaalverzekering wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Van dat bedrag kan de uitvaart betaald worden. Bij een kapitaal-verzekering hebben de nabestaanden daarom een grotere keuzevrijheid.

Bij sommige natura-polissen, zoals bijvoorbeeld Dela of Yarden die afsluiten, kan het consequenties hebben voor het uit te keren bedrag wanneer u een andere uitvaartondernemer kiest.

SENS kan voor u uitzoeken wat de waarde is van de eventueel aanwezige verzekering. Bent u verzekerd en wilt u door ons uw uitvaart laten verzorgen? Wij maken vrijblijvend een offerte op, zodat u de kosten kunt vergelijken met de uitkering van de verzekering.

Meer informatie over uitvaartverzekeringen kunt u vinden op deze website over uitvaartverzekeringen.