Over SENS

Onze visie

Wij begeleiden het afscheid en de uitvaart met rust en aandacht, en met oog voor detail.

Afscheid nemen

Een goed afscheid is een belangrijke eerste stap voor de verwerking van een verlies. Afscheid nemen doe je niet alleen tijdens de uitvaart. Tussen het overlijden en de uitvaart zijn er veel waardevolle en intieme momenten, waardoor het besef van het verlies in stappen door kan dringen. Wij geven u hier de tijd voor.

Waardevolle momenten na het overlijden zijn bijvoorbeeld: de laatste verzorging, het bij de overledene zijn, de overledene omringen met dierbare spulletjes, het zelf in de kist, mand of wade leggen van uw dierbare, het sluiten van de kist. En zo zijn er meer manieren die kunnen helpen bij het afscheid te nemen; het zelf maken van een kist, rouwkaart of bloemstuk, het samen dragen van de overledene naar de plek waar hij of zij begraven wordt. We bekijken samen wat voor u belangrijk is, zodat u goed afscheid kunt nemen op uw eigen manier.

De uitvaart

De uitvaart is het ceremoniële en rituele laatste afscheid van de overledene. In tegenstelling tot de week tussen overlijden en uitvaart, waarin vaak vooral een kleine kring vrienden of familie betrokken zijn, is de uitvaart het afscheid door een veel grotere groep mensen. Bekenden, vrienden, familieleden, collega’s, buurtgenoten, clubgenoten komen naar de afscheidsbijeenkomst om een laatste groet te brengen of eer te bewijzen aan de overledene. De overledene wordt nog eenmaal in het licht gezet, hij of zij wordt herinnerd, besproken, bezongen en herdacht.

Een persoonlijke uitvaart ontstaat door een betrokken begeleiding in de week voor de uitvaart, aansluitend op uw wensen en met aandacht voor detail.

Wat wij meenemen uit het theater

De opbouw van een afscheidsceremonie kun je vergelijken met de dramaturgie van een voorstelling. In het theater wordt gekeken naar het effect van tekst, handeling, decor, vormgeving en muziek op het verhaal dat een regisseur wil vertellen. Ook tijdens een uitvaart wordt gebruik gemaakt van die theatrale middelen om het verhaal van de overledene te vertellen. De locatie is het decor van de ceremonie, muziek geeft sfeer en persoonlijkheid aan de ceremonie, teksten helpen mensen terug te denken aan de overledene, vormgeving geeft schoonheid, rituelen kunnen troost geven. Op deze manier geven we vorm aan een afscheid die past bij de overledene en zijn of haar nabestaanden.

Wij zijn onafhankelijk

Wij zijn een kleinschalige onafhankelijke onderneming. Dit betekent dat wij geen kosten maken voor een locatie of opslagruimte. Wij kopen alle producten en diensten in bij derden en verdienen niet aan de producten die we aan u doorverkopen. Omdat wij onafhankelijk zijn van leveranciers, kunnen wij zonder eigenbelang adviseren.