Over SENS

Anderen over ons

Anderen kunnen vaak beter vertellen waarom ze voor ons hebben gekozen dan wijzelf. Hieronder enkele reacties van anderen over SENS.

Wilt u ook een review achterlaten voor ons? Dat stellen we bijzonder op prijs. Via dit formulier kunt u uw reactie achterlaten.

 • Beste Meta en Simone,
  We hebben na het overlijden van onze moeder (bijna 98 jaar) een intensieve en hele goede week gehad. Meta begeleidde ons in alle facetten die we tegenkwamen. Ze nam al het zakelijke werk uit onze handen en daarbij was ze heel steunend in de keuzes die we moesten maken. De uitvaart was uiteindelijk een heel mooi afscheid, helemaal in onze moeders stijl. Daarna was ik moe en heel voldaan. Kortom, ik raad Sens van harte aan, als je een persoonlijke en betrokken uitvaartondernemer zoekt!
  Dames, alsnog hartelijk bedankt!!
  Martijn Sillevis

 • Lieve Meta, hoe ik en ook mijn zus, en broer denken over de uitvaart van onze moeder, en met name jouw begeleiding daarvan, hebben we je in het nagesprek (per Zoom) al uitgebreid verteld. Dit stukje is voor anderen die dit lezen en op zoek zijn naar een persoonlijke en betrokken uitvaartbegeleiding: niet langer zoeken of twijfelen, kies SENS!
  Ik sluit me aan bij alle mooie woorden en lof die ik hier van anderen heb gelezen.
  Ik blijf het geweldig en bijzonder vinden hoe jij, Meta, in de korte tijd die er nu eenmaal is tussen overlijden en begraven, heel snel, zakelijk en praktisch de zaken oppakte en tegelijkertijd rust uitstraalde en ons met veel zorg omringde. Je dacht aan alles, deed suggesties en zo organiseerden we samen een mooie en bij ons passende uitvaart.
  Zeer veel dank, Meta! Ook Bart wil ik hier nogmaals bedanken. Wij hadden de liedjes gekozen, maar jij bracht ze tot leven en kwam zo heel dicht bij ons.

 • Ruim drie maanden geleden hadden we het afscheid van mijn man. Omdat ik al eerder een afscheid had meegemaakt dat geleid werd door Sens, heb ik niet hoeven aarzelen wie ik zou bellen voor het afscheid. De persoonlijke en respectvolle benadering, het volop meedenken, het uit handen nemen van de routinematige dingen maken het werken met Sens erg plezierig. Het draaiboek dat Sens steeds maakte van wat er door de familie moest worden gedaan en wat door hen nam een hoop stress weg. Door hun handelen wordt de pijn van de moeilijke eerste dagen enigszins verzacht.

 • Het is nu ruim 2 maanden geleden dat ik met veel anderen afscheid heb genomen van mijn vrouw Dinah. We hebben een prachtige dag gehad. Een geweldige locatie, zon, kleurrijk, liefdevol en licht.
  Dit was mogelijk door het weer en alle mensen die erbij waren die met Dinah een eigen band hadden en de begeleiding vanuit SENS door Meta.
  De begeleiding door Meta was heel professioneel en afgestemd op ons. Ze volgden onze wensen en wist ook wanneer het bijgesteld moest worden Dit gebeurde met de eerste plek die was uitgekozen voor de ceremonie en waarbij ze haarfijn voelde dat het voor ons niet oke was en ze heeft alle inzet gehad om naar een andere locatie te zoeken en dat is gelukt. Geweldig en dat heeft echt een grote positieve invloed op de dag gehad.
  Meta was er wanneer het nodig was en heel beschikbaar en dienstbaar.
  Ik ben heel blij met de mooie herinneringen van deze dag en het helpt me bij het verwerken van het heengaan van Dinah.
  Dank je wel Meta.

 • In de zeer moeilijke tijd die we hadden was Simone een grote steun. Ze hielp ons om de begrafenis zo vorm te geven als wij wilden. Daarbij bracht ze zelf ook een aantal zeer mooie zaken in waar wij niet aan hadden gedacht omdat we niet wisten dat dit bestond (zoals de loopkoets). De communicatie verliep heel prettig, zowel tijdens de periode als na afloop. Zo heeft Simone ons kunnen helpen om deze zeer verdrietige dag een zeer passende invulling te geven.

 • Zeer fijn contact gehad met speciaal Simone. Alles tot in de puntjes verzorgd, vanaf het begin tot het einde, veel geduld en kundigheid laten zien. Niets is of was teveel ! in deze donkere tijd voor ons. Hierbij wil ik Sens uitvaarten bedanken voor de correcte afwikkeling van deze uitvaart. groet Jos en Olga van Kreuningen.

 • Sens is een kleine uitvaartorganisatie en staat voor wat ze zegt.
  Simone heeft ons op een vakkundige manier bijgestaan in de dagen na het overlijden van onze moeder.
  Ze nam ons in deze hectische tijd op een rustige manier bij de hand en begeleidde ons bij de te nemen stappen.
  Ze probeerde altijd met de familie mee te denken zonder het doel uit het oog te verliezen.
  Daarbij behield zij altijd haar rust en had oog voor belangrijke details.
  Alles wat zij beloofde kwam ze na.
  Kortom, zeer professioneel, maar altijd vanuit rust en gevoel gehandeld.
  Voor ons heeft dit het verschil gemaakt.

 • Het is een cliché maar wat komt er veel op je af bij een begrafenis!
  Wat moeten er veel beslissingen genomen worden, beslissingen waar je eigenlijk wel even over na wilt denken maar die snel genomen moeten worden.
  Meta was er, bij elke beslissing en bij elke stap. Vooruit denken, voor ons denken, praktisch denken en meedenken, dat is Meta.
  Wij zijn met 5 kinderen, handig zou je denken, vele handen enzo maar ook best lastig als je met iedereen rekening wilt houden. Ook dan was er Meta, betrokken, luisterend, snel schakelend, en samenvattend.
  Meta luistert, naar wat wij te vertellen hadden over onze vader, wat zijn omgeving te vertellen had en wat de media te vertellen had en dat bracht ze in de praktijk.
  Zo heeft ze een audioportret georganiseerd, dat was prachtig en een echte aanrader!
  Meta was altijd bereikbaar en op de achtergrond aanwezig.
  Het is veel meer dan gewoon je werk doen, zo’n betrokken begeleiding bij een nare tijd gun ik iedereen. 
  Lieve Meta, heel hartelijk bedankt voor al je goede zorgen!

 • Beste Simone en Meta,

  Ik keek net terug naar al deze reacties en vond de reactie terug van 16 April 2015 geschreven door mijn broer in de tijd dat onze moeder is overleden. Jullie beide verzorgde een fijne ceremonie rond de crematie. Mijn Peetoom is deze afgelopen week overleden en ik heb vernomen dat jullie beide deden hetzelfde voor hem em zijn familie. Ome Koos was erg onder de indruk na mijn moeders cerenomie en wou heel graag dat jullie dit voor hem ook zouden doen.
  Dank jullie wel dat jullie zijn wens volgden.
  Bedankt voor al jullie goed werk,

  Anneke Wijkstra Victoria BC Canada

 • Op 4 maart j.l. is onze moeder overleden en vanwege eerdere goede ervaringen met Meta van SENS hebben we haar gevraagd om het afscheid te begeleiden. Dit heeft ze ongelooflijk fijn gedaan! Rustig, doortastend, in goede communicatie, invoelend en met oog voor de grote lijn, heeft ze ons vanaf het overlijden van onze moeder gegidst richting de dag van het afscheid. Wat we zeer hebben gewaardeerd is hoe fijn Meta steeds aanwezig was, zonder opsmuk, gewoon zichzelf. De dag van het afscheid liep als een zonnetje en zo hebben we maximaal mooi en fijn afscheid kunnen nemen van onze moeder. Ook de transparantie in alles is het noemen waard. Zowel financieel als in de verschillende mogelijkheden die er zijn. We zijn nergens voor verrassingen komen te staan en bevelen SENS van harte aan!

 • Op 29 januari jl. is mijn moeder overleden. In de dagen hiervoor hadden mijn zus en ik al gekeken naar een groter uitvaartbedrijf. Toen kwam onze tante met Sens, omdat zij tijdens het overlijden van mijn tante kennisgemaakt had met Simone en dat als zeer goed ervaren had. Wij belden haar en zij kwam. Simone nam meteen alle zorg die er moest gebeuren in handen en zorgde voor de zaken die geregeld moesten worden. Zij deed dit rustig en erg ervaren. Ook kwam ze zelf met voorstellen en vroeg telkens of alles was zoals we wilden.
  Ook bij de zaken die geregeld moesten worden was zij een goede ervaren steun en toeverlaat voor ons. Zij werd een toevoeging aan ons gezin. De komende dagen regelde zij alle zaken die moesten worden gedaan. Dit deed zij zo goed en rustig. Dit gaf ons erg veel rust en vertrouwen. Ook bij de uitgeleide van mijn moeder was dit erg mooi en een dierbare herinnering . De kaart, de afscheidsdienst, de uiteindelijke begrafenis alles was een mooi afscheid. Mede door haar kijken we op een verdrietige maar mooi tijd terug en zullen wij haar zeker bij anderen ERG GRAAG aanbevelen.

 • Het is mogelijk, een uitvaart helemaal volgens persoonlijke wensen!
  Er wordt goed geluisterd, er wordt meegedacht, elke suggestie wordt overwogen en eventueel meteen onderzocht. Heel verschillende locaties mogelijk, vervoer naar wens, eten en drinken naar wens, goede naleving covid-regels, zodanig dat het zo min mogelijk afbreuk doet aan de gelegenheid, aankleding van de ruimte, vertonen van beelden en muziek (en combinaties) en je kunt alles aan ze overlaten op de dag zelf.

 • Op 10 november is mijn Oma overleden op negentig jarige leeftijd. Heel verdrietig en een afsluiting van een bijzonder mooi hoofdstuk in mijn leven maar we hebben er ook veel vrede mee omdat ze zwaar dementerend was. In 2018 is mijn tante, mijn Oma haar dochter, overleden en de uitvaart is toen bijzonder liefdevol en goed begeleid door Meta. Dit was ook de reden dat we haar deze keer ook wilden vragen.
  Het bijzondere was dat op de avond van overlijden wij eigenlijk geconfronteerd werden met het feit dat Oma dezelfde avond nog het verzorgingshuis moest verlaten. Dat is een moment dat je even geen raad weet wat je dan moet doen. Gelukkig had ik nog het telefoonnummer van Meta en ze nam op. Binnen een uur was ze bij ons en ook het zorgteam om haar mee te nemen. Dat was zo fijn en ongelofelijk goeie service. In zo’n moment is het zo prettig om op een betrouwbaar en kundig persoon te kunnen vertrouwen.
  Naast dit bijzondere begin was het proces rondom het afscheid van mijn Oma ook weer uitmuntend geregeld. Meta is zelfs als op en top professional naar Winschoten(!) gereden vanuit Utrecht om de begraafplaats te verkennen zodat wij het mooist mogelijke afscheid zouden kunnen organiseren. Naast de enorme betrokkenheid was ook de communicatie geweldig. Zoals de meeste weten zit je in zo’n week van overlijden naar de afscheidsceremonie in een soort roes. Iedere dag hadden Meta en ik contact. Soms meerdere keren en dat is zo fijn omdat je toch samen werkt naar een bijzonder laatste moment voor mijn Oma.
  Heel heel erg bedankt voor je liefde, betrokkenheid, zorgvuldigheid en professionaliteit!

 • Sens heeft de uitvaart van onze moeder begeleid. Dit heeft zij zeer kundig en zorgvuldig gedaan. Wat Sens echter speciaal maakt, is de persoonlijke manier waarop zij dit heeft gedaan.
  We hadden als familie duidelijke wensen hoe het afscheid vorm te geven en wilden ook een aantal zaken zelf regelen. Indra en Simone vonden dat vanzelfsprekend en sloten hier naadloos op aan.
  Zij dachten mee, regelden veel zaken en lieten daarbij niets aan het toeval over. Daarnaast waren ze altijd bereikbaar en hielden ze zelf ook goed contact met ons.
  Voor ons als familie voelde het erg prettig, zowel de ruimte die ze lieten om zelf bezig te zijn met het afscheid als het overleg over de zaken die zij oppakten.

  We waren als familie blij verrast door deze steun tijdens de hectische en moeilijke dagen na het overlijden van onze moeder.

 • Na een nogal plotseling overlijden hadden we het gevoel overvallen te worden door een storm. Niet wetende waar te beginnen, verdriet zo immens groot en dan wetende dat er een hoop geregeld en gedaan moet worden. Min of meer toevallig kwamen we bij Sens Uitvaarten terecht en wat zijn we blij dat zij de uitvaart voor ons geregeld hebben. Simone van Sens Uitvaarten doet heel veel meer dan wat je ‘haar werk’ zou kunnen noemen. Ze stelt gerust, neemt heel prettig dingen uit handen, ze snapt je, houdt rekening met individuele wensen en kan hier ook heel fijn een tussenweg in zoeken. En het fijne van alles is dat het voor Simone niet gewoon haar vak is, maar dat ze dit met gevoel en oprechte interesse doet. De vraag ‘Hoe gaat het met je?’ is geen beleefdheidsvraag maar een vraag die oprecht gesteld wordt en waarop ze ook oprecht een antwoord wil hebben. Ze vraagt door, luistert en neemt je op een heel prettige, rustige wijze aan de hand mee in een periode die verschrikkelijk moeilijk is. Simone neemt de tijd en geeft ruimte en dat allemaal op een heel persoonlijke manier. Ze verdiepte zich in wie de persoon was van wie ze de uitvaart regelde, noemde hem altijd bij naam en dat was ontzettend fijn voor ons. Onze geliefde was voor haar niet zomaar een overledene, ze begreep ons gemis en verdriet en juist dat heeft ons ontzettend gesteund. Het klinkt misschien gek om op een uitvaart terug te kijken met een warm en fijn gevoel, maar dat is precies wat Sens Uitvaarten en Simone ons bezorgd hebben. We hadden niets, maar dan ook niets anders gewild en zijn ontzettend blij met de keuze voor Sens Uitvaarten.

 • We hebben SENS uitvaarten gekozen omdat we een niet traditionele, spirituele uitvaart wilden voor mijn overleden broer, waarbij al zijn (oud) leerlingen in de gelegenheid moesten kunnen zijn om afscheid van hem te kunnen nemen.

  We hebben SENS uitvaarten (Meta) ervaren als zorgzaam, professioneel, creatief, aandacht voor detail en kosten, empathisch en ondersteunend/structurerend.

  Nog net in de tijd vóór Corona hebben we een uitvaart gehouden op een middelbare school (Itaka-ISK), die helemaal voldeed aan onze wensen en daardoor erg mooi, liefdevol en indrukwekkend was.

  Met SENS krijg je de uitvaart die je wenst binnen de (financiële) mogelijkheden die er zijn. Juist in deze tijd van Corona kan hun creatieve insteek juist dát verschil maken. Ik beveel ze van harte aan.

 • Onze 20-jarige zoon overlijdt plotseling. Niet meer terug gekomen van een rondje hardlopen in voorbereiding van de marathon. De wereld stopt of stort in, of welk cliché je ook gebruikt, je hebt hulp nodig. Twee zoektermen op Google: Uitvaart en Oog in Al en Sens verscheen in beeld. Betere keuze hadden we niet kunnen maken.
  In al het verdriet en onzekere tijden hebben we onze zoon een prachtige uitvaart kunnen geven. Je hebt geen idee wat er allemaal op je afkomt en welke keuzes je moet maken. Stap voor stap hebben we dit samen met Simone gedaan. Je hoeft niet in één afspraak al de kist, auto, kaarten e.d. geregeld te hebben. Een aantal zaken moet gewoon volgens de regels maar dat wat ingevuld kon worden naar eigen wens werd door Simone heel warm begeleid. Ook haar contact met onze vrienden en die van onze zoon en de familie was zeer fijn. Vertrouwd haast maar zeer zeker professioneel.
  Ondanks dat er maar 30 genodigden aanwezig mochten zijn in de Molen de Ster (perfecte locatie, door Simone aangedragen als optie) was het een passend afscheid. Meta heeft ons geholpen met de muziek en de foto´s. De erehaag buiten (eveneens door Simone geopperd) was een extra gouden randje aan het afscheid.
  In al het verdriet en rouwen is het fijn dat we een goed gevoel hebben overgehouden aan de hulp en samenwerking met Simone en Meta. Ze hebben ons er echt doorheen gesleept. Ondanks de huidige beperkingen is het een waardig afscheid geweest van onze zoon.
  We weten zeker dat hij het ook goedkeurend heeft bekeken.

 • Helaas overleed mijn vader recentelijk en waren wij genoodzaakt om contact te zoeken met Sens. Meta heeft ons geholpen met het organiseren van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. Dit heeft ze uitzonderlijk goed gedaan en maakte het proces een stuk draaglijker. Meta heeft een zachtaardig karakter maar weet doortastend te zijn om de juiste dingen voor elkaar te krijgen. Ze heeft ons goed door het proces geholpen, dat door de huidige omstandigheden absoluut niet makkelijk kon zijn. Met name het aanvoelen van onze wensen en laagdrempeligheid in de omgang heeft ons geholpen om hier goed uit te komen. Dank aan Meta en Sens.

 • Begin april heeft Meta ons geholpen met het afscheid van mijn vader. Wat ons aansprak bij SENS was het kleinschalige en persoonlijke karakter. Wij hebben Meta’s betrokkenheid en empathie enorm gewaardeerd, ze kon goed aanvoelen waar onze behoeftes lagen op verschillende momenten. Het afscheid was goed geregeld, en Meta begeleidde ons in het maken van alle keuzes – mede ook door even extra door te vragen en de verschillende opties tegen het licht te houden. Ondanks corona maatregelen hebben we het gevoel gehad op een goede manier afscheid te kunnen nemen.

 • Wij willen Meta en Simone enorm bedanken voor het regelen en ondersteunen van de uitvaart. De uitvaart was tot in de puntjes geregeld en een afscheid die wij nooit vergeten mede dankzij deze vrouwen. Ontzettend fijn dat er iemand is die overal aan denkt en je begeleidt tijdens het hele proces. Dat onze condoleance geen standaard ruimte was, maar wel mogelijk is gemaakt door SENS bewijst maar hoe flexibel en meedenkend ze omgaan met persoonlijke wensen. Wij hebben een heel goed en fijn gevoel gehad bij SENS uitvaarten.

 • Totaal onverwacht moesten wij de uitvaart regelen van mijn te vroeg overleden man, en de vader van onze jongvolwassen kinderen. Op de avond van de dag dat hij overleed heb ik contact gehad met Simone, en de volgende ochtend stond Meta om 11.00 uur voor de deur.
  Vanaf het eerste moment van kennismaking voelden we, mijn zoon, dochter en ik, ons geborgen en veilig met haar. Alsof we elkaar altijd al hadden gekend. Meta voelde feilloos aan hoe de verhoudingen in elkaar zaten en had een specifiek soort humor die wij met zijn drieën enorm hebben gewaardeerd. Vanaf nu noemen wij dat Meta-grapjes.
  Zij beantwoordde met veel geduld en kennis van zaken alle vragen die er bij ons leefden.
  En wat ik in het bijzonder heb gewaardeerd, was dat zij alle keuzes die wij maakten, wellicht onder tijdsdruk en onwetendheid, zorgvuldig tegen het licht hield en ons dwong er nog eens goed over na te denken. Alhoewel we uiteindelijk steeds bij onze eerste keuzes zijn gebleven, vind ik het getuigen van professionaliteit dat zij ons bewust heeft laten nadenken.
  De dag van de uitvaart was er een met een gouden randje. Dat biedt ons enorm veel troost.

  Meta was respectvol, gezellig, open, warm maar bovenal professioneel. Wij hadden ons geen betere uitvaartbegeleidster kunnen wensen.

 • Na het overlijden van mijn man hadden we best bijzondere wensen, zoals de begrafenis op een waddeneiland en een dag later een herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam op een openluchtlokatie zonder faciliteiten. Niets was een probleem en werd op alle vlakken tot in de puntjes voorbereid. Wat we zelf wilden doen konden we zelf doen, maar steeds hield Simone Scholts van SENS vinger aan de pols of aan alles was gedacht (en dat is heel veel!). Haar betrokkenheid en zorgvuldigheid waren groot, zonder zich op te dringen. Ze voelde goed aan wat de behoeften wel of juist niet waren. Niet alleen wijzelf maar ook veel gasten waren spontaan enthousiast over haar prettige manier van communiceren en aanwezigheid. Ook de informatie en passende keuze-opties rondom het overlijden die we kregen waren waardevol. Van harte aanbevolen dus.

 • Onze moeder is op vrijdagmiddag thuis gestorven en we hadden geen idee welke uitvaartondernemer we moesten kiezen. Het werd SENS.
  We kregen met Meta te maken die ons al snel vertrouwd werd. Zij is rustig en vasthoudend, luistert goed naar alle betrokkenen en komt op het juiste moment met een aanvulling of een creatief idee dat bij ons past.
  Wij zijn zelf drie eigenwijze dochters (met betrokken familie) die onze ideeën hadden over wat we wilden. Doordat Meta de goede contacten heeft en onze wensen goed begreep, kon zij ons helpen met het maken van de juiste keuzes.
  De wens om onze moeder thuis en zonder hinder op te baren kon worden vervuld door een lichte balseming. Alle door Meta ingeschakelde professionals werkten discreet, prettig en ontspannen.
  Bij de nazorg hoorde ook de kleine Eenzame Uitvaart dichtbundel in samenwerking met het Utrechtse Stadsdichtersgilde uitgebracht. Dat voelde als een cadeau.
  De keuze voor SENS was de beste die we hebben kunnen maken.

 • Dankbaar zijn we voor de liefdevolle aandacht van Sens waardoor de afscheidsceremonie van onze vader, man, opa zo persoonlijk is geworden. De dagelijkse betrokkenheid getuigt van toewijding en professionaliteit. We hebben het meedenken vanuit Sens en de vaste begeleidster erg gewaardeerd. Zorgen zijn volledig uit handen genomen door Simone tijdens de voorbereidingen. Tijdens het afscheid waren vorm en inhoud in evenwicht en verliep alles soepel en ontspannen. Tevens besteedt Sens zorgvuldig aandacht aan het nazorgtraject. We kunnen Sens Uitvaarten van harte aanbevelen.

 • Op 17 februari 2019 is mijn moeder overleden. De begeleiding door Meta en Simone van (de voorbereiding van haar afscheidsbijeenkomst was vanaf het begin goed. Mijn zussen en broer hebben door de ruimte die Meta ons gaf de afscheidsbijeenkomst op een heel persoonlijke manier kunnen vormgeven. Sterke punten van Meta zijn haar meedenken, flexibiliteit en zeker ook het ‘ontzorgen’ van ons (bijv. met rouwkaart, contact met locatie afscheidsbijeenkomst en met crematorium). Mede hierdoor is het afscheid van mijn moeder in de Parel van Zuilen voor ons een mooie, onvergetelijke herinnering.
  Ook de nazorg door SENS uitvaarten wordt zeer goed verzorgd.

 • Toen ik op 11 maart plotseling mijn vrouw verloor aan een hartstilstand stortte mijn wereld in en dat is nog niet hersteld! Ik ben heel blij met mijn keuze voor Sense voor het regelen van de uitvaart. Hun warme en rustige en vooral zorgvuldige manier van ons begeleiden heeft erg geholpen die periode te doorstaan. Hun toevoegingen aan onze eigen ideeën voor de uitvaart hebben de uitvaart voor ons stijlvol en precies zoals mijn vrouw het zou hebben gewild doen verlopen.

 • Afgelopen zondag hebben we afscheid genomen van mijn schoonzusje in de aula van de school waar zij 18 jaar docent drama was. Een paar weken voor het overlijden was ik bij haar, haar man en kinderen geweest om over de uitvaart te praten. De familie had mij gevraagd omdat ik uitvaartbegeleider ben bij Brokking & Bokslag in Haarlem/Heemstede (een van de eerste uitvaartvernieuwers). Ik heb verteld wat mogelijk zou kunnen zijn en waar ze over konden nadenken. Maar het leek mij beter als een uitvaartbegeleider uit de omgeving van Utrecht de uitvaart zou doen, o.a. omdat ik niet op de hoogte ben van alle uitvaartmogelijkheden in de regio. Via via kwam ik bij Sens uitvaarten terecht. Wat een gelukkige keuze!
  Vanaf het moment dat Meta de kamer inkwam was duidelijk dat zij professioneel, kordaat, rustig en bovenal zeer invoelend was. Zij wist de familie door de moeilijke periode van de eerste shock te loodsen naar de momenten van beslissingen nemen, van de kaart samenstellen tot het invulling geven aan de afscheidsbijeenkomst. En met grote zorg en toewijding werd mijn schoonzusje in een wade opgebaard.
  Meta heeft heel veel werk verricht, contacten met de school gehad en alles tot in detail geregeld.
  Het werd – in samenwerking met de school, waarvoor ook veel hulde – een afscheid dat geheel recht deed aan wie mijn schoonzusje was.
  Hulde aan Sens, zij maken hun visie meer dan waar!

 • Mede dankzij de hulp, ervaring en betrokkenheid van Simone hebben wij het afscheid van mijn moeder in besloten kring op een mooie waardige en passend bij mama kunnen realiseren. Fijn om dit met iemand samen te doen die zo betrokken is en empathisch is. Dank hiervoor Simone.

 • Wij zijn heel blij met alle aandacht, steun, betrokkenheid en deskundigheid van Sens uitvaarten. Meta en Simone, bedankt!
  Ook namens Annemarie en Elisabeth,
  Anneke

 • Ondanks de beperkte middelen heeft Simone de uitvaart van onze broer heel erg mooi verzorgd. Wij hebben de gesprekken, het meedenken, de begeleiding vanuit de Hospice en de uitvaart, als zeer intiem, warm en respectvol ervaren. De wandeling met de kist door het park was prachtig! De mooie herfstkleuren, gereden door zijn broers en beste vriend met zijn lievelings muziek die klonk uit de Bluetooth-speaker, het was precies zoals het had moeten zijn, warm en intiem. Onze broer heeft het zo gewild en wij hadden het niet anders mogen wensen. Simone nogmaals onze hartelijke dank!

 • Simone van SENS heeft de passie en het vermogen om een uitvaart “mooi” te maken, zonder dat de nabestaanden toeschouwers worden.
  Simone begeleidt vanuit de menselijke maat en staat garant voor ongekende mogelijkheden tijdens een uitvaart.
  Warme en dierbare herinneringen aan een stormachtige regendag………. op De Ooster in Amsterdam.
  Dank, Simone

 • Ook al was het overlijden van mijn moeder niet echt onverwacht en waren de wensen in grote lijnen wel duidelijk, het was heerlijk om bij de uitvaart de hulp van Meta en Simone te hebben. Ze pakten regelzaken uit handen, keken waar ónze behoefte lag en hadden daar dan ook weer slimme en creatieve ideeën over. Ze hielpen vorm te geven aan wat wij met elkaar bedachten en hakten waar nodig knopen door. Dat gaf vertrouwen. En of het nu de rouwkaart, de afscheidsdienst of de “nazit” was: het klopte allemaal. Daarmee werd het niet alleen een heel intensieve maar ook een heel mooie week. Dank dames voor jullie professionele handelen en heel persoonlijke aandacht!

 • Eind december 2017 overleed mijn moeder en heb ik Sens uitvaarten ingeschakeld om de uitvaart te verzorgen. Bij binnenkomst van Meta en Simone (de 2 dames die deze onderneming runnen) werd al snel duidelijk dat er ’n fijne klik was en het gevoel dat alles omtrent de uitvaart wel goed zou komen. Dat gaf rust, vertrouwen en tijd om samen allerlei zaken zoals kaarten, kist, crematorium, verzorging etc. te bespreken. Wat me opviel was de kennis van zaken en de rust in de gesprekken, en zeker ook de persoonlijke aandacht, heel zorgvuldig allemaal. Ik/ wij hebben dan ook ’n heel goed gevoel overgehouden aan de begeleiding van Meta en Simone en kunnen terugkijken op ’n prachtig afscheid van mijn moeder waarvoor nogmaals mijn/onze hartelijke dank.

 • Ik ken Meta en Simone vanuit ‘de wereld van het theater en van de muziek’, van ver voor 1 juni 2014, de dag dat zij samen SENS uitvaarten gingen vormen.
  Ik ben, letterlijk en figuurlijk, vanaf het eerste uur supporter van deze uitvaartondernemers ‘met een culturele twist’. Incidenteel assisteer ik SENS uitvaarten bij promotionele activiteiten en uitvaarten.

  Zij inspireren mij.
  De diverse uitvaarten die ik van SENS meegemaakt heb vond ik bijzonder; niet alleen door hun transparantie en integriteit in hun manier van werken en hoe zij nabestaanden weten te betrekken bij het vorm geven aan de uitvaart van hun (meestal dierbare) dode. Ook de liefdevolle schoonheid en zorg tot in het kleinste detail vind ik aansprekend en kenmerkend voor SENS uitvaarten.
  Meta en Simone zijn oprecht en echt in hun betrokkenheid bij de nabestaanden, dat pure en persoonlijke spreekt mij enorm aan.
  Afscheid nemen kun je immers niet goed genoeg doen.

  Augustus 2017 overleed mijn moeder. Hoe fijn was het dat SENS (in Utrecht) aan deze uitvaart (in Zeeland) bij kon dragen. Dat gaf enorme rust en bovenal het onwrikbare vertrouwen dat deze voor mij en mijn familie zo persoonlijke uitvaart goed zou verlopen.
  SENS maakte waar wat ik bij hun andere uitvaarten had gezien: hartverwarmende ondersteuning en ontzorging. En ook dit: indrukwekkende wijsheid en stilte op moeilijke momenten en bij complexe besluiten, ons daarmee in onze waarde latend. Chapeau!
  We mogen terugkijken op een onvergetelijk eerbetoon, op een waardig maar bovenal persoonlijk en liefdevol afscheid! Wat biedt dat (zo zou later blijken) die broodnodige troost, om met een groot gemis en verdriet verder te kunnen! En aan dat alles heeft SENS een meer dan wezenlijke bijdrage geleverd, puur en persoonlijk, oprecht en echt. Dank!

 • Heel fijn om in zo’n moeilijke periode steun te ervaren van iemand die je praktisch helpt met allerlei regeldingen. Voelde me in vertrouwde handen en wist dat alles in orde zou komen. Er was ruimte voor overleg en veel eigen inbreng. Aandacht, zorgvuldigheid en oog voor detail. Wat ik ook als heel prettig heb ervaren is, dat er binnen de gestelde tijd om alles te organiseren, rust was om te overleggen en de mogelijkheid om terug te komen op genomen beslissingen. SENS is betrokken en betrouwbaar.

 • Lieve Meta en Simone,
  Tijdens de ziekte van mijn vriendin Jannet kwam het moment dat we met een uitvaart begeleider wilde spreken. We hadden ons al een beeld gevormd over de uitvaart. We hebben dit vooraf heel prettig en begripvol met Meta besproken. Dit gaf Jannet vertrouwen over de uitvaart en ze gaf aan “Nu weet ik ook wie me gaat afleggen, en dat voelt goed”.
  De verdrietige periode vanaf het overlijden hebben Meta en Simone ons uiterst prettig en begripvol begeleid. Al het nodige werd geregeld, dagelijks een bezoek en een geactualiseerd draaiboek. Bij alles de afstemming of het naar ons wens was en hun inleving in onze verdrietige situatie was hartverwarmend. Zo leefden we met vertrouwen toe naar het mooie en gedenkwaardige afscheid van Jannet dat volledig naar onze wens verliep.
  Op de momenten dat het nodig was namen jullie het voortouw. De gehele periode voelde het alsof jullie een van ons waren. Enorm bedankt voor jullie steun en betrokkenheid.

 • Simone en Meta zijn heel erg begripvol en betrokken.
  Vanaf het begin was het duidelijk dat het goed zat bij deze sympathieke dames.
  Ze hebben ons continu bijgestaan met raad en daad en stonden altijd voor ons klaar.
  Tegelijkertijd hebben ze gezorgd dat de belangrijkste en spoedeisende zaken gedaan werden en
  ons genoeg rust en ruimte gegeven toen we dat nodig hadden.
  SENS is zeer professioneel, maar ook informeel en persoonlijk op de juiste momenten.
  Veel dank voor jullie goede zorgen en prettige begeleiding en veel succes met jullie onderneming.

 • Ik was nooit bij SENS uitvaarten terecht gekomen als ik niet eerder bij een uitvaart was geweest die zij verzorgd hadden. Wat me daar was opgevallen was hoe het de dames was gelukt zichzelf op de achtergrond te houden. Maar de beste reclame was natuurlijk die uitvaart zelf.
  Toen het plotseling in mijn leven zelf nodig was een uitvaart te regelen heb ik geen seconde getwijfeld en contact met SENS opgenomen. Achteraf kan ik zeggen dat ik 100% tevreden ben over hun inspanningen.
  Vanaf het eerste telefoontje tot het laatste eindgesprek heb ik het gevoel gehad dat er een zeer persoonlijke benadering was. Ondanks dat zo’n uitvaart sporen van verdriet achterlaat kan ik niet anders zeggen dan dat er een mooie en waardige uitvaart is geweest, mede, maar misschien vooral, dankzij SENS.

 • Afscheid nemen van man en vader doe je maar 1 keer en dan moet het ook een afscheid zijn waarop je met het allerbeste gevoel op terug kan kijken. Vanaf de eerste afspraak met Meta en Simone begrepen zij onze wensen voor dit afscheid. Zij stapten als onbekenden binnen in ons gezin, in ons verdriet, maar van onbekendheid was heel natuurlijk eigenlijk geen sprake. Samen met hun creativiteit, voorstellen en inlevingsvermogen is het dat mooie afscheid geworden. Ook na het afscheid was er een welkome evaluatie. Wij zijn ze, voor deze totale begeleiding, erg dankbaar.

 • Ik heb Sens in september 2016 ingeschakeld voor de uitvaart van mijn broer. Vanaf de eerste kennismaking op die vroege zondagmorgen was er een klik en was duidelijk dat er alle ruimte was voor eigen inbreng. Alle stappen die voor de uitvaart gezet moesten worden, werden zorgvuldig en in goed overleg genomen. Daarbij was er alle ruimte voor eigen plannen en ideeën voor het afscheid in Crematorium Domstede, dat wij helemaal zelf vorm wilden geven. Tijdens het gehele traject werden wij op een rustige, professionele, inlevende en liefdevolle wijze door Simone begeleid. Ik kijk dan ook met grote tevredenheid terug op mijn keuze voor Sens.

 • Meta en Simone van Sens zijn gewoon ontzettend goed in hun werk. Ze zijn professioneel en toch persoonlijk, ze houden overzicht en hebben ook oog voor detail. Fijne mensen om om je heen te hebben in zo’n intensieve en zware tijd. Maar wat wij vooral ook belangrijk vonden is dat ze openstaan voor alternatieven. Zij weten wat er allemaal mogelijk is, wij konden mede daardoor afscheid nemen zoals we dat wensten. Het was een zeer mooie, fijne en gedenkwaardige middag, geheel naar tevredenheid van ons allen.

 • ik wil jullie heel erg bedanken. Mijn moeder heeft zelf haar uitvaart geregeld samen met jullie en met ons. Het is allemaal zo mooi verlopen. We hebben voornamelijk contact gehad met Simone. Ik heb dit als heel prettig ervaren. Professioneel en vakkundigheid straalde je uit Simone. Zo lief en menselijk ben je. Mijn moeder heeft precies gezegd hoe ze het wilde en jij voelde dat heel goed aan. Wil je bedanken voor alles en hoe jullie te werk gaan petje af voor jullie XXX lieve groetjes john karin Jordy en joey boulker

 • Uitvaartondernemers: eigenlijk wil je ze niet kennen, vooral niets met ze te maken hebben. Maar soms moet je. Toen duidelijk werd dat onze partner en broer René zijn ziekte niet zou gaan overleven, kwam dat moment dichterbij.
  We wisten wat we niet wilden: geen uniformiteit, lopende band werk en uitgestreken gezichten. Liever een persoonlijke benadering, kleinschaligheid en vooral begrip voor onze wensen.
  Hoe je de perfecte uitvaartbegeleiders vindt? In ons geval door lukraak te googelen. De presentatie op de website van Sens sprak ons aan, en toen het zover was waagden we de gok. Dat bleek een voltreffer. Meta en Simone hebben van het eerste tot het laatste moment alles goed gedaan.
  Overdreven? Nee. Het is knap hoe goed ze ons aanvoelden. Nog indrukwekkender is dat ze tijdens die hele periode niet een keer iets verkeerds hebben gezegd. En de uitvaart was zoals wij die ons hadden voorgesteld: met een mooie kaart, een herdenking op een bijzondere locatie en zo weinig mogelijk crematoriumgevoel.
  Meta en Simone zijn vriendelijk, rustig en kunnen goed luisteren. Daarnaast zijn ze praktisch, duidelijk, creatief en hebben ze aandacht voor detail.
  Helemaal niks te klagen dus? Klopt, en dat is heel fijn als je een zo dierbare hebt verloren.

 • Lieve Simone en Meta,
  Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de manier waarop de uitvaart is verzorgd na het overlijden van onze moeder en schoonmoeder Corrie van der Steen.
  Jullie hebben perfect aangevoeld hoe wij als familie de uitvaart het liefst vorm wilden geven en hebben dat tot in detail uitgevoerd en geregeld. Daarbij wil ik vooral benadrukken, dat er zeer veel warmte en inlevingsvermogen van jullie kant was.
  Dit alles heeft de dag voor ons niet alleen dragelijk gemaakt, maar heeft er ook voor gezorgd dat we een hele mooie herinnering hebben overgehouden.
  Wij zullen jullie zeker bij eenieder aanbevelen.
  Bedankt namens de hele familie, maar met name van
  Willem I & Maya, Willem II, Jan en Carla

 • Wij werden bij de begrafenis(voorbereiding) van onze vader begeleid en ondersteund door Simone en Meta van Sens. Zij waren deskundig en professioneel, maar vielen vooral op door een sterk invoelingsvermogen en het actieve, meedenkende maatwerk. Wij zijn zeer tevreden met hun menselijke maat en bevelen hen van harte aan bij deze droevige gebeurtenissen waarin van alles moet worden verwerkt, besproken en geregeld.

 • Meta en Simone hebben er, met hun persoonlijke, warme en deskundige benadering, voor gezorgd dat de uitvaart precies verlopen is op de manier die wij voor ogen hadden. Liefdevol maatwerk met oog voor detail. Het was een prachtig afscheid, nogmaals bedankt!

 • De begeleiding door SENS is zeer goed bevallen. Meta en Simone dachten zeer goed mee, keken, op mijn verzoek, zeer goed naar de kosten en kwamen uiteindelijk met de voor mij perfecte afscheidslocatie (Grand Café, Daelwijck).
  Het contact was persoonlijk en professioneel. De passie en het perfectionisme maakten het tot een zeer prettige ervaring.
  Ik zou anderen SENS zeker aanraden!

 • Lieve Meta en Simone,
  Nogmaals onze hartelijke dank voor jullie ondersteuning en begeleiding bij de uitvaart van Martin. In no-time voelden jullie de sfeer aan die wij nastreefden bij zijn afscheid. Met veel empathie werden we stapje voor stapje door jullie meegenomen in dit proces. Dit heeft ons enorm geholpen om de juiste stappen te zetten. Het verlies van Martin blijft vreselijk maar de perfecte uitvaart helpt om op een fijne wijze terug te denken aan deze dag. Het was emotioneel, indrukwekkend en Martin waardig.
  Dank hiervoor.

 • De uitvaartbegeleiding door Sens hebben wij als familie als zeer betrokken en professioneel ervaren. Mede namens Simone en Meta hebben wij heel mooi afscheid kunnen nemen van onze vader.
  Veel dank voor jullie intensieve en zeer prettige begeleiding en veel succes met jullie onderneming.

 • Via een vriendin stom toevallig bij jullie terecht gekomen. We hadden het niet beter kunnen treffen. Afscheid nemen van je kind is het zwaarste dat er is maar jullie hebben ervoor gezorgd dat we ons gehoord voelden, dat alle wensen die ik voor hem had om zijn afscheid onvergetelijk te maken zijn uitgekomen en dat hij het mooiste afscheid heeft gekregen dat ik ooit heb meegemaakt. Geen kille aula met koffie en cake maar veel warmte en liefde. Ik denk dat jullie hier veel verder in zijn gegaan qua meedenken, regelen, foto’s, etc dan jullie eigenlijk zouden hoeven. Ik kan jullie bij iedereen aanraden en jullie hebben voor altijd een plekje in mijn hart. Zelfs nu achteraf zijn jullie er nog steeds om bv mee te denken over de urn. Ik vind jullie een top team dat echt in staat is mensen in al hun verdriet met alle respect, liefde, geduld en professionaliteit te helpen. Al mijn dank hiervoor. Heel veel liefs, Natascha

  — deze uitvaart is begeleid door SENS in samenwerking met Andere Uitvaarten uit Haarlem

 • De wijze waarop we afscheid hebben kunnen nemen, eigenlijk vanaf dat jullie erbij kwamen, helpt erg met het verwerken van het verdriet. Jullie begeleiding, ook toen Victor nog leefde, paste zo bij ons, dat het eigenlijk als vanzelf ging. Het afscheid zelf in de Stefanus was helemaal zoals Victor en ik het bedacht hadden en ook dat voelt zo goed. Ik weet nu pas hoe belangrijk dat allemaal is om op een goede en positieve manier te kunnen terugdenken. Super bedankt nogmaals.

 • Wij willen Sens een groot compliment geven. Deze vrouwen hebben een prettige manier van communiceren. Zacht van toon. Zorgvuldige formulering. Ze hebben oog voor detail. Veel ruimte voor eigen inbreng. Fijne begeleiding. Goede instructie. Zorgzaam. Integer. Ook de contacten met wie zij samenwerken zijn goed. De bloemist, zij begreep precies wat we bedoelden. Moderne, prachtige bloemstukken. Deze droeve dag is troostvol én bijzonder geworden mede door de samenwerking met Sens.

 • Simone en Meta zijn professionals zonder die indruk te wekken, waarmee bedoeld wordt te zeggen dat ze een zeer persoonlijke en warme ‘touch’ geven aan hun activiteiten in het kader van SENS.
  Ze tonen zich zeer betrokken zonder hun professionaliteit daarmee geweld aan te doen, wat voor de nabestaanden erg prettig werkt.
  SENS is een jonge organisatie en biedt alle mogelijkheden voor eigen inbreng en wensen in het verwerkingsproces, wat maakt dat je een goed gevoel overhoudt aan hun begeleiding tijdens en na de begrafenis. Ook kleine schoonheidsfoutjes, het blijft per slot mensenwerk, worden respectvol hersteld.
  Kortom, een waardevolle aanwinst in uitvaartmogelijkheden.

 • Beste Simone en Meta,

  Via deze, wellicht onpersoonlijke, maar zeer gemeende weg, wil ik jullie danken voor de fijne, warme en liefdevolle momenten die we na het overlijden van onze moeder, in het bijzijn van jullie, gehad hebben. Zonder jullie beider bijdrage was dat zeker niet gelukt!
  Het voelde vertrouwd om alles aan jullie over te laten, waardoor ik de dagen na het overlijden en niet in het minst de dag van de begrafenis beter en rustiger ben door gekomen dan verwacht.

  Ik dank jullie uit de grond van mijn hart.

 • Sens uitvaarten is een uitvaartonderneming die wij graag aan iedereen aanraden. Door de persoonlijke en warme invulling van de crematie van onze moeder kunnen wij zeer tevreden terugkijken op deze toch trieste gebeurtenis. Nogmaals dank voor alle steun en flexibiliteit, die wij van SENS hebben mogen ontvangen. Familie van der Linden – Gouda

 • Begin dit jaar heeft SENS de uitvaart van mijn vader verzorgd. Het contact met de mensen van SENS was van het begin tot het einde uitstekend. Bij alle beslissingen die genomen moesten worden, werden we (de nabestaanden) goed voorbereid, geïnformeerd en begeleid in het maken van de juiste keuzes. De pro-actieve werkwijze van SENS maakte dat we niets als een (nare) verrassing hebben ervaren, steeds het gevoel hadden dat we ‘op schema’ lagen en dat we tussen de drukte ook nog tijd hadden voor het allerbelangrijkste: de rouw om vader.
  Ook het natraject verliep op deze wijze: rimpelloos en zo aangenaam mogelijk binnen de context van de dood van een dierbare.

 • Heb de uitvaart van mijn vader als een positieve afsluiting van de relatie met mijn vader ervaren. Mede door de professionele aanpak en persoonlijke touch van Sens hebben we het hele proces van overlijden tot en met de crematie intens en zonder stressy toestanden kunnen beleven.

 • Ik ben ontzettend goed ondersteund door de 2 dames van SENS. Ze waren heel vriendelijk, betrokken, hadden de juiste contacten en dachten goed mee. En omdat ze geen provisie accepteren, hebben ze geen belang om het duurste te adviseren. Zo konden ze me prima adviseren met mijn wensen en budget als uitgangspunt.

 • Ik heb de dienstverlening van Sens als professioneel en plezierig ervaren. Simone en Meta onderzochten onze vraag en sloten daar bij aan met goede voorstellen. Ze hebben me goed en prettig ondersteund bij het organiseren van een afscheid wat recht deed aan de persoon die mijn man was.