Na de uitvaart

Nazorg

De eerste week na het overlijden is vaak een intense week. Als de uitvaart dan geweest is kan het leven ineens extra kaal, kleurloos en leeg lijken. Kort na de uitvaart krijgt u te maken met keuzes rond de as of het graf en zijn er veel praktische zaken die afgehandeld moeten worden.
Direct na de uitvaart krijg u van ons een boekje met praktische informatie dat kan helpen bij het afwikkelen van de nalatenschap.

Ongeveer twee weken na de uitvaart maken we een afspraak voor een afrondend eindgesprek. Hoe heeft u de uitvaart ervaren, hoe gaat het met de afwikkeling van de nalatenschap, hoe gaat het met het dragen van het verlies? Ook kijken we of er nog iets is waar wij bij kunnen helpen, zoals het uitzoeken van een grafsteen, of het meedenken over de bestemming van de as.

Na ongeveer acht weken neemt Nunazorg contact met u op. Zij bellen namens ons, zijn gespecialiseerd in nazorg en kunnen dieper kunnen ingaan op vragen die er leven of problemen die er mogelijk zijn. Dit kan gaan over heel praktische zaken, maar ook over meer emotionele zaken rondom rouw met de nieuwe omgang met de dagelijkse beslommeringen. Als het nodig is zal de medewerker van Nunazorg vaker contact zoeken of doorverwijzen.

Deze nazorg zit bij ons tarief inbegrepen.

Lees verder over hulp bij het verwerken van het verlies
Lees verder over asbestemming of het kiezen van een grafmonument