Blog

Eerste uitvaart zijn er meteen tien

El niño del ataúd, Ribarteme. 1982. L´enfant du cercueil, Ribarteme. 1982.Ons verleden en onze toekomst komen samen in de week voor onze ‘echte’ start.
De afgelopen weken hebben we mogen meehelpen, -denken, en -bouwen aan De Uitvaart van Dries Verhoeven op het SPRING festival. En straks zijn we tien dagen lang druk in de weer met tien uitvaarten, elke dag één.

“Dries Verhoeven concretiseert de onheilstijdingen van hedendaagse cultuurpessimisten met tien theatrale uitvaartmissen die hij opdraagt aan verdwenen denkbeelden of waarden van onze maatschappij. Dagelijks om 19.15 uur in de kapel van de St. Willibrordkerk is er gelegenheid de overledene in alle stilte te gedenken en afscheid te nemen. Daarna volgt een requiemmis, waarbij stilgestaan wordt bij het overlijden en teruggeblikt op de rol die de overledene had in ons leven. Na het eerbetoon verlaten we de kerk om de overledene naar zijn laatste rustplaats te begeleiden. Na afloop van De uitvaart is er koffie en cake en gelegenheid tot condoleren.”

We zijn heel blij dat we mogen meewerken aan deze theatrale uitvaartmis, waardoor ons verleden in het theater en onze toekomst in de uitvaart zo wonderwel samenkomen. En dat nog wel vlak voor onze officiële startdatum 1 juni. Zo bezien is het haast een tien dagen durend overgangsritueel.

We hebben ook meteen een mooie eerste samenwerking met onze gloednieuwe contacten en leveranciers. Onze bijzondere dank gaat uit naar Akidia uitvaartkisten, Dragers Centrale Utrecht en De Wit overledenenzorg.

Kom ook afscheid nemen! Elke dag van 16 t/m 25 mei in de St Willibrordkerk om 19.15 uur, op 15 mei om 18.45 uur. “Uit respect voor de overledenen vragen we u zwarte kleding te dragen, bloemen mee te brengen en u te beijveren dagelijks terug te komen.”

En natuurlijk hopen we je na afloop te ontmoeten bij het informele samenzijn tijdens de condoleance.