De uitvaart

Uitvaartbegeleiding

Een persoonlijke uitvaart ontstaat door een persoonlijke uitvaartbegeleiding, begeleiding die aansluit op uw wensen en met aandacht voor detail.

SENS bestaat uit Simone Scholts en Meta Stevens. Tijdens het eerste gesprek na het overlijden komen wij als het mogelijk is met zijn tweeën. Daarna is een van ons de voornaamste contactpersoon en degene die ook de uitvaart zal leiden. Op deze manier ziet u steeds vertrouwde gezichten gedurende de week en tijdens de uitvaart.

Laatste verzorging en opbaren

Als eerste zullen we, als dat nog niet gedaan is, de overledene verzorgen en kleden, en bespreken we waar en hoe de overledene opgebaard gaat worden. Dit kan thuis. In bijna elk huis is daar wel een mooi plekje voor te vinden, en het kan heel prettig zijn als de overledene in zijn of haar eigen omgeving kan blijven. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om op te baren in een uitvaartcentrum in de buurt. Als u uw dierbare wel in persoonlijke sfeer wilt bezoeken, maar opbaren thuis niet mogelijk of wenselijk is, kan een 24 uurs appartement een uitkomst zijn. Hier bent u eigen baas, kunt u de ruimte inrichten zoals u wenst, en kunt u de overledene bezoeken wanneer u dat wilt. Een soort tweede thuis, als het ware.

Het vormgeven van de uitvaart

Als deze dingen gedaan zijn zullen we de wensen voor de uitvaart bespreken. We hebben het over de samenwerking voor de komende tijd. We kijken naar de wensen van de overledene, en naar die van u en de andere nabestaanden. We vragen in hoeverre u bepaalde zaken zelf wilt doen of juist aan ons wilt overlaten en we kijken naar het beschikbare budget en eventueel aanwezige verzekering.

Dan bespreken we wat er binnen een of twee dagen geregeld moet worden. Wordt de overledene begraven of gecremeerd, wat is de gewenste locatie, heeft u ideeën voor een rouwkaart en welke afscheidsmomenten ziet u voor u? Eventueel kiest u al een kist, mand of wade uit. Naar aanleiding van de wensen die in het gesprek naar boven komen maken wij binnen 24 uur een kostenbegroting.

De verdere invulling van de afscheidsbijeenkomst of -plechtigheid geven we vorm in de dagen erna. SENS leidt, begeleidt en adviseert met betrekking tot de mogelijkheden en de te nemen keuzes.

Tegenwoordig is er veel mogelijk, en zijn er veel aanbieders van mooie en vernieuwende diensten en producten. Er is eigenlijk weinig wat niet kan. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.