De uitvaart

Kinderen en afscheid

Kinderen in rouw

Iedereen rouwt op zijn eigen unieke wijze, zo ook kinderen. Jonge kinderen zullen, meer dan volwassenen, schakelen tussen hun dagelijkse speelse activiteiten en het bezig zijn met de dood. Zo kunnen ze het ene moment aan het rondrennen zijn in de tuin, en het andere moment een confronterende vraag stellen over hun overleden vader. Dit kan lastig zijn om te begrijpen en mee om te gaan. Waar mogelijk betrekken we de aanwezige kinderen zoveel mogelijk bij de uitvaart zodat ook zij, op hun eigen manier, aan het werk kunnen met het verlies. Belangrijk blijft dat er ruimte is voor iedereen om te rouwen op zijn of haar manier en er daarbij voor te zorgen dat de aanwezigheid van (jonge) kinderen bij de plechtigheid niet de andere rouwenden in de weg staat.


Via de website van In de wolken, vindt u veel tips en materialen over kinderen en rouw.

Een kind verliezen

Het voor altijd moeten loslaten van een kind is een ingrijpend afscheidsproces. We geven u de tijd en helpen zo om in alle rust de uitvaart vorm te geven; een belangrijke eerste stap in de verwerking.
Een kind dat overlijdt laat niet alleen een leegte achter in het gezin, maar heeft vaak ook een heel leven daarbuiten. Wij staan niet alleen de ouders bij maar hebben ook oog voor broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden, vrienden en klasgenoten.