Culturele zondag GO WEST

Op 14 april is het in Utrecht West Culturele Zondag. SENS doet mee met een activiteit rondom de dichters van de Eenzame Uitvaart.

Niemand anders, anders niemand

SENS uitvaarten Utrecht | culturele zondag GO WEST 14 april 2019 foto Anouk Prins Niemand anders, anders niemand Utrechts Stadsdichtersgilde

Als in Utrecht iemand in eenzaamheid sterft en begraven wordt, dan komt er vanuit het Utrechts Stadsdichtersgilde een dichter. Deze schrijft speciaal voor de overledene een gedicht en draagt deze voor op de uitvaart. Hoe komt het dat er niemand anders is om afscheid te nemen? Wat doet het met een dichter om iemand naar zijn of haar laatste rustplaats te begeleiden? Deze middag maken de dichters deze eenzame uitvaarten zichtbaar met verhalen, gedichten en muziek in de sfeervolle binnentuin van de Dominicuskerk. Met medewerking van dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde Ruben van Gogh en Nanne Nauta.

Muziek

De muziek zal worden verzorgd door Mark Warrak. Singer-songwriter Mark Warrak moest in 2015 vluchten uit zijn geboorteland SyriĆ«. Inmiddels woont hij al vier jaar in Nederland en heeft hij hier zijn passie voor muziek doorgezet. Naast het produceren en uitvoeren van zijn eigen muziek heeft hij vaak op het podium gestaan met het Nederlands Blazers Ensemble en heeft hij in meerdere theatervoorstellingen gespeeld.

zondag 14 april 2019

13.00 – 13.45 uur
15.00 – 15.45 uur
16.30 – 17.15 uur
In de binnentuin van de Dominicuskerk in Oog in Al;
ingang aan de zijkant van het gebouw: Palestrinastraat 1.

Meer over deze culturele zondag op de website van GO WEST.
In de Dominicuskerk organiseert Vrienden van Dominicus ook een muzikale rondgang, en onze buren van de SNDVU een interactieve wandeling onder de titel Grenzeloos ontmoeten.