Crematoria in regio Utrecht

Veel mensen kiezen er voor om in het crematorium ook de afscheidsbijeenkomst te houden, maar dat hoeft niet. Een crematorium is er natuurlijk in de eerste plaats voor de crematie. Wanneer de bijeenkomst elders plaatsvindt heet de crematie ‘technische crematie’ of ‘stille crematie’. Bij een ‘technische crematie’ brengen wij de overledene naar het crematorium, maar het is natuurlijk ook mogelijk om uw dierbare zelf naar het crematorium te begeleiden. Eigenlijk kunt u hem of haar dan altijd tot de ovenruimte begeleiden. En als u dat wilt kunt u vaak ook, met een klein gezelschap, bij de daadwerkelijke invoer zijn.

Er zijn verschillende crematoria in de regio Utrecht.

Crematorium Daelwijck

Crematorium Daelwijck aula 2 klein SENS uitvaarten UtrechtDaelwijck ligt in Utrecht Overvecht. Het crematorium is gelegen aan een gedenkpark met een vijver met fontein. Het terras van de koffiekamer grenst aan de vijver, waardoor er ’s zomers en bij mooi weer buiten gezeten kan worden. Daelwijck heeft twee aula’s voor afscheidsbijeenkomsten. De grote aula biedt plaats aan maximaal 250 belangstellenden.
De kleinere, intieme aula biedt plek aan maximaal 50 belangstellenden. In deze aula zitten de belangstellenden in een kring om de kist heen, in plaats van in de standaard aula opstelling. Naast de beide aula’s is het ook mogelijk om een bijeenkomst te houden in het Grand Café. Het Grand Café biedt ruimte voor een informele setting, en kan gekozen worden als er weinig belangstellenden verwacht worden.

Crematorium Domstede

Domstede is een redelijk nieuw crematorium in de wijk Leidsche-Rijn. Het is gemaakt met ronde welvingen, en ook de grote aula is rond. Vanuit de aula kijk je uit op de pas aangelegde tuin. Voor kleine gezelschappen tot maximaal 25 is er gelegenheid om gebruik te maken van de huiskamer. Deze kan naar eigen inzicht worden ingericht. Wanneer naasten hun dierbare helemaal tot aan de ovenruimte willen begeleiden kunnen ze bij Domstede zelf op de knop drukken die de oven bedient.

Crematorium Den en Rust in Bilthoven

Crematorium Utrecht Den en Rust Bilthoven SENS uitvaartenIn Bilthoven, midden in het bos, ligt Den en Rust. Den en Rust is beroemd om het prachtige boslaantje waar je vanuit de aula op uitkijkt. In de aula van Den en Rust zijn 90 zitplaatsen en is in totaal ruimte voor ongeveer 150 belangstellenden. Hoewel in het crematorium natuurlijk gelegenheid is om koffie te drinken, zijn in deze omgeving diverse andere restaurants of café’s om een nazit te organiseren in geheel eigen sfeer.

Crematorium Noorderveld in Nieuwegein

crematorium Utrecht Noorderveld Nieuwegein SENS uitvaartenVoor een uitvaart ten zuiden van Utrecht kunt u goed terecht in Noorderveld. In dit crematorium hebben ze alles in huis voor het afscheid. Een uitvaartcentrum met opbaarmogelijkheden en rouwkamers. Ook is er een aula waar een dienst gehouden kan worden met 200 personen.

Crematorium Rusthof in Leusden

CBA Rusthof Leusden crematorium Utrecht SENS uitvaartenOp twintig minuten afstand van Utrecht in de richting van Amersfoort ligt Rusthof. De aula voor de begraafplaats domineert het aanzicht van het terrein, een Rijksmonument uit de jaren 30 van Dudok. De andere, grotere, aula wordt meestal gebruikt voor de crematie-plechtigheden. Het is een mooie lichte grote ronde ruimte met een bijzondere lichtinval vanuit het dak, met 160 zitplaatsen en daarnaast nog veel ruimte voor staanplaatsen. Rusthof wordt beheerd door de gemeente Amersfoort.

Crematorium Hilversum

Crematorium Hilversum SENS uitvaarten UtrechtAan de zuidkant van Hilversum, tegen de hei aan, ligt Zuiderhof, met een begraafplaats en crematorium. Het aulagebouw, ontworpen door Dudok, is ruim en licht. In een apart gebouw zit het crematorium zelf. Wanneer u bij de invoer wilt zijn kunt u hier met wat meer mensen terecht dan bij de meeste andere crematoria, en er is de mogelijkheid om een muziekje te draaien en even samen te zitten.  Crematorium Hilversum wordt beheerd door uitvaartstichting Hilversum.

Crematorium Laren

crematorium-laren-impressie SENS uitvaarten UtrechtNieuw in deze omgeving is crematorium Laren. Prachtig in het bos gelegen, met een mooie lichte aula. De aula heeft een balkon en is flexibel in te richten. Daardoor kunnen er zowel grotere als kleinere gezelschappen terecht, zonder het intieme karakter te verliezen.

Alternatieve uitvaartlocatie

Een uitvaartplechtigheid hoeft niet op de locatie van de crematie plaats te vinden. Steeds meer mensen kiezen voor een ceremonie op een andere locatie die voor hun gevoel meer recht doet aan hun eigen sfeer en beleving. Ook geeft een afscheidsbijeenkomst op een alternatieve locatie vaak het gevoel dat er tijd en ruimte is voor het afscheid. Na de plechtigheid kan de overledene dan met een klein gezelschap naar het crematorium gebracht worden.

Voor meer informatie over uitvaartmogelijkheden kunt u terecht op onze pagina met voorbeelden ter inspiratie.

Meer weten over de diensten van SENS?
Lees meer over ons, of neem contact op voor een kennismakingsgesprek: email hidden; JavaScript is required of 030 – 737 02 02