Bij overlijden

Wat te doen bij overlijden?

Als een dierbare is overleden kunt u rustig de tijd nemen voordat u in de benen komt om alles te gaan regelen. Blijf rustig nog even bij de overledene zitten, neem afscheid, neem uw tijd.

Vervolgens zal als eerste een arts het overlijden officieel moeten vaststellen. U kunt daarvoor bijvoorbeeld de huisarts bellen. En u kunt dan SENS bellen. Wij zijn altijd bereikbaar, ook in de nacht. Aan de telefoon vragen we alvast naar enkele persoonlijke gegevens, wat er is gebeurd en of er wensen zijn met betrekking tot de laatste verzorging. Misschien is ook al bekend wat de wensen zijn voor de eerstkomende dagen: blijft de overledene thuis of wilt u hem of haar naar een andere locatie brengen?

Daarna komen we, als dat gewenst is, zo snel mogelijk naar u toe. In de tussentijd hoeft u niets te doen. U kunt de tijd nemen om rustig bij uw dierbare te zijn of op uw eigen manier afscheid te nemen.

We vragen altijd of u wilt helpen bij de laatste verzorging. Dit kan zijn het uitzoeken van kleding, het helpen wassen, aankleden of de ruimte van opbaren sfeervol inrichten. Of er eenvoudigweg bij zijn als wij verzorgen.

Na de verzorging en het aankleden kunnen we bedenken waar en hoe we de overledene een plekje geven de komende tijd, thuis, in een uitvaartcentrum, of misschien nog anders. Meer over de periode tussen overlijden en uitvaart vertellen wij op onze pagina over uitvaartbegeleiding.