Nieuw in Utrecht: opbaarhuisje binnen de singel

Opbaarhuisje in de binnenstad

Utrecht heeft er sinds kort een nieuw opbaarplekje bij in de binnenstad. en wat voor een! Achter Gasthuis Leeuwenbergh aan het Servaasbolwerk is in het tuinhuis een prachtige 24-uurskamer gerealiseerd. Opbaren in het opbaarhuisje binnen de Utrechtse singel biedt naasten een plek om, hoe vaak en veel zij dat willen, bij hun dierbare te zijn. 

Sfeervol opbaarhuisje

Het tuinhuis heeft een rijk historisch verleden, met beroemde, koninklijke gasten, en is bereikbaar via een eigen ingang aan de Schalkwijkstraat.  Het opbaarhuisje is smaakvol ingericht, en er is nagedacht over ventilatie, licht en geluid. Je kunt er foto's ophangen, persoonlijke spulletjes neerzetten en er je eigen sfeer creëren. Er is een klein keukentje bij waar je koffie en thee kunt zetten. Of je nou wilt zitten en mijmeren, of dat je gasten wilt ontvangen: het kan er allemaal. 

 

Eerste gasten

In december was SENS als allereerste gebruiker van het opbaarhuisje te gast bij de Leeuwenbergh. Zeker voor iemand die zijn leven lang in de binnenstad van Utrecht heeft gewoond, was het een mooie opbaarplek om ook die laatste paar dagen te verblijven. Voor het avondbezoek hadden we de binnentuin verlicht met lantaarns. En we hadden een kamerscherm neergezet, zodat gasten konden kiezen of ze hem nog even wilden zien. Prettig om zo je eigen regie over het bezoek te kunnen voeren.

 

24-uurskamer

Een 24-uurkamer kan een mooie oplossing zijn, als je nog niet weet hoe vaak of wanneer je de overledene kunt of wilt bezoeken. Je krijgt de sleutel en bepaalt dan zelf wanneer je gaat, en wie je meeneemt. Bij deze fijne plek zijn geen andere gebruikers. Bij het Gasthuis Leeuwenbergh kun je ook terecht om de dag van het afscheid te houden: uitstekende catering, geweldige techniek en een warme ontvangst dragen daar zeker aan bij. Ook onze jaarlijkse muzikale herdenkingsmiddag 'Liedje voor een dierbare' was in 2022 op deze locatie. 

Zou het jou passen, zo'n plek? Of blijft jouw dierbare na overlijden thuis? Dan kun je ook denken aan een thuisopbaring. Mocht je vragen hebben, of meer willen weten over de mogelijkheden, aarzel dan niet contact op te nemen met ons: we beantwoorden je vragen graag.