Even voorstellen: Vinada

Aan de keukentafel van Vinada kijken we hoog uit over Nieuwegein. Vinada leunt wat naar voren, glas thee in de hand. “Ik kom als uitvaartbegeleider bij veel verschillende mensen over de vloer, en telkens begin ik met een schone lei. Hoe de mensen ook bij elkaar gekomen zijn, wat hun achtergrond is, en of de naasten wel of niet goed met elkaar kunnen opschieten, dat maakt niet uit: voor het afscheid gaan we de neuzen dezelfde kant opzetten. Dat is mijn opdracht.”

Betrokken en zonder oordeel

Vinada Voorthuijsen verzorgt sinds 2005 uitvaarten in Nieuwegein en wijde omgeving onder de naam De Iris. En voor SENS springt ze al een paar jaar bij als we volle handen hebben. 

Kenmerkend voor Vinada is haar betrokken manier van werken, en daarom is ze ook zo’n goede match met SENS. Ze sluit geruisloos aan bij de toon of kleur van een familie, beweegt mee met wat er is. Zonder oordeel, voor elke gezinssamenstelling, in elke situatie. “Als mensen volledig zichzelf kunnen zijn, en het afscheid zich eigen hebben gemaakt, dan is het goed.”

Een vensterbank vol stekjes

Vinada is moeder van twee dochters en een zoon, en woont met haar hondje Joris, en een wisselende aanvulling van opvangkittens in Nieuwegein. Ze heeft een vensterbank vol stekjes, pakt regelmatig de naaimachine erbij en duikt af en toe de moestuin in.

Even voorstellen: Flora