The Dead Society

SENS uitvaarten heeft meegeholpen een bijzonder project te realiseren: The Dead Society van Carine van Santen.

Podcast-serie

Deze 6-delige serie podcasts vertelt verhalen van begraafplaats Soestbergen in Utrecht, het kleine zwijgende dorp aan de rand van de stad. Deze oudste begraafplaats van Utrecht kent een keur aan mooie, interessante mensen die ook na hun overlijden ‘door leefden’.

Niet alleen de bekende architect Gerrit Rietveld ligt op begraafplaats Soestbergen, maar ook Gerard. Een jongetje dat in 1882 op 8-jarige leeftijd is gestorven. Moeten we het doen met het mooie monumentje op de begraafplaats? Zijn alle verhalen begraven? En waarom staat Museum Boijmans van Beuningen niet in Utrecht? F.J. Otto Boijmans heeft een bijzonder verhaal te vertellen en mag horen hoe het na zijn overlijden verder ging.

Twee acteurs, Audrey Bolder en Noël van Santen, geven een stem aan de overledenen. Voor even mogen de overledenen nieuwsgierig zijn en krijgen ze verhalen te horen over wat er na hun dood is gebeurd. De herinneringen worden verzameld door journalist Carine van Santen. Elk verhaal laat de overledene langer voortleven. Verhalen die niet eerder op deze manier samen kwamen.

Cast

idee, regie en scenario: Carine van Santen
spel: Noël van Santen en Audrey Bolder
regie: Wouter Eizenga
muziek: Daniël Cross
foto/beeld: Wineke Onstwedder

De eerste aflevering over Gerrit Rietveld is te beluisteren via de website van The Dead Society.

Een mooie recensie van deze eerste aflevering door Wijbrand Schaap is te vinden op de Cultuurpers.