Actueel

Foto-expositie Anna van Kooij

SENS wil Utrechtse kunstenaars ondersteunen, en stelt de ruimte in haar banner beschikbaar als expositieruimte.

Op dit moment verzorgt Anna van Kooij de banner-ruimte van SENS. Er zijn 13 foto’s van haar te zien. Dit zijn fragmenten van foto’s die zijn gemaakt tijdens Annafotografie URBEX samenwerkingsprojecten.

Anna van Kooij werkt als freelance fotograaf in de culturele sector in opdracht van productiehuizen, theater- en dansgezelschappen, orkesten, festivalorganisaties en culturele centra.
Bekijk haar foto’s op www.annafotografie.nl

Naast haar werk als freelance fotograaf, gaat Anna regelmatig op reis om aan autonome fotoseries te werken in het kader van haar Annafotografie URBEX project. Urban Exploration (URBEX) is het bezoeken van verlaten gebouwen die voor het publiek niet opengesteld zijn. Een wereldwijd fenomeen dat balanceert op de rand van het wettelijk toegestane met het ontdekken en fotograferen van locaties die opnieuw ontdekt verdienen te worden.
Gefascineerd door de sfeer van verlaten locaties organiseert Anna sinds 2012 multidisciplinaire samenwerkingsprojecten met professionals uit de culturele sector. Met haar camper reist zij steeds samen met een samenwerkingspartner een week lang naar een verlaten locatie in het buitenland met als doel tot een gezamenlijk eindproduct te komen. Projecten werden al gedaan met oa een muzikant, een acteur, een documentairemaker, een grafisch vormgever, een theatermaker, een fotograaf en een componist.

Bekijk voor beeldmateriaal en meer informatie over Annafotografie URBEX projecten de website: http://annafotografie-urbex.tumblr.com/