Blog

Liedje voor Wereldlichtjesdag

Logo wereldlichtjesdagVandaag is het wereldlichtjesdag. Wereldwijd steken mensen om 19 uur lokale tijd een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is, of hoe oud het kind was. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Enige tijd geleden stuurde een bevriende zangdocente mij een liedje. Ze had dat alweer een tijd geleden geschreven voor een uitvaartproject voor kinderen. Toen een zangleerling van haar, een meisje van 9, overleed, werd gevraagd of ze het wou zingen op de begrafenis. Mensen hadden het prachtig en troostrijk gevonden. Daarom stuurde ze het liedje naar mij, om nog eens te gebruiken om anderen te troosten als ik wou. Weredlichtjesdag lijkt me een prachtige aanleiding. Dus bij dezen, voor alle kinderen, ouders, opa’s, oma’s, tantes, ooms, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes, het liedje Denk aan mij:

 

In de buurt van Utrecht wordt er een samenkomst georganiseerd in het amfitheater bij Theehuis Anafora in Leidsche Rijn. Welkom van 18.30 tot 19.15 uur.
Ook is er een lichtjesavond op begraafplaats Tolsteeg en Daelwijck in Utrecht. Niet speciaal voor kinderen, maar voor iedereen die een dierbare mist en hem of haar wil herdenken. Vrij inlopen tussen 17 en 19 uur.

(Denk aan mij – tekst: Yvonne van Leeuwen, muziek: Juliette DumorĂ©)